Zpět na výpis
Asistenční služby 

Asistenční služby 

Pomoc nejen na cestách, ale také pro tvůj chod domácnosti. Víš, kde všude ji můžeš získat? 
Markéta
15. 4. 2024

Za volantem na cestách, kde nehody a poruchy nejsou nevídané, si mnoho lidí uvědomuje důležitost asistenčního pojištění. Nicméně, jeho výhody a užitečnost nekončí na silnicích. Toto často podceňované pojištění má potenciál být nepostradatelným spojencem i v domácím prostředí, kde neočekávané události mohou vzniknout bez varování.

Jaké asistenční služby existují?

  • Asistence k pojištění vozidel

  • Asistence k pojištění nemovitosti

  • Asistence k pojištění domácnosti

  • Asistence k cestovnímu pojištění

  • Asistence k pojištění domácího mazlíčka

  • Asistence k podnikatelskému pojištění

  • Asistence k životnímu pojištění

Jak vidíš, není snad produkt, kde by nemohla být součástí smlouvy i asistence. Často dostaneš asistenční službu v základním balíčku zdarma nebo za symbolický poplatek. Např. Kooperativa dává v rámci pojištění domu také cykloasistenci zdarma ve svém balíčku KOMFORT.

Vyšší krytí asistenčních služeb je poté max za pár stovek ročně navíc. 

Asistence k vozidlům a motocyklům

Pokud si aktivní řidič a jezdíš s autem větší dálky, vždy je na místě si promyslet připojištění vyššího balíčku. Základní asistence jsou většinou na malý odtah, např. jen 50 km a musíš mít nehodu. Když tě auto nechá ve štychu z důvodu poruchy, máš smůlu a řešit to musíš na vlastní pěst. 

Takže u vozidel je na místě si vždy uvědomit, jaké dálky jezdím + jestli v rámci ČR nebo i mám výjezdy v zahraničí. 

Nebo jestli máš hodné přátele, kteří zajedou na pomoc. Např. na vesnicích se najde ochotný soused s traktorem, co tě vytáhne z pangejtu, ve městě to je horší.

Pozor také u vozidel nad 3,5 tuny, ty mají vlastní parametry asistenčních služeb. Přeci jen vytáhnout kamion a osobák je rozdíl, proto mají vlastní podmínky.

Asistence k nemovitosti nebo domácnosti

Ať už si doma zabouchneš klíče, nebo se ti stane nějaká havárka. Potřebuješ rychle instalatéra nebo třeba plynaře, stačí ti mít pojištění asistencí. V produktech pro pojištění nemovitosti a domácnosti je to většinou v rámci balíčků služeb, někde za malý příplatek. 

Hodí se ti to i pro případ deratizace, odchytu roje včel nebo i ostrahy tvého domova. 

Většinou to u asistencí bývá tak, že máš limit na jeden zásah a dále počet zásahů za rok. 

Asistence k cestovnímu pojištění

Tato asistence ti může hodně pomoct kvůli jazykové bariéře, ať už se tvůj problém týká zdravotních, dopravních nebo finančních záležitostí. Nebo trable na letišti, když zpožděný let je zrušený. 

Asistence k pojištění mazlíčka

Když čtyřnohý parťák není fit, asistence ti pomůže s konzultací stavu zvířete, ale také dopravu k veterináři. Pomůže ti také najít ztraceného mazlíčka. 

Asistenční služby k podnikatelskému pojištění

Prasklá vodovodní trubka nebo zabouchnuté dveře, nejsou problém jen v soukromém životě, proto i toto lze mít pojištěno u podnikatelských rizik. Nebo konzultace s právníkem či v oblasti IT. 

Asistence k životnímu pojištění

I zde se dá získat asistence, pomůže v situaci, kdy potřebujeme dopravit do nemocnice nebo na kontrolu k lékaři. Hlídání dětí nebo i dovoz potřebných léků. Za příplatek k životnímu pojištění.

Doporučení

Ať už máš jakoukoliv asistenci, když si sjednáš smlouvu, ulož si rovnou do telefonu infolinku. Když si zabouchneš dveře od domu, pojistku v kapse mít určitě nebudeš.

Pokud se ti stal karambol během řízení, číslo si mohl/a najít v zelené kartě. Ta se nově nemusí vozit, ale doporučuji ji v kastlíku mít, právě kvůli těmto situacím.

Když je člověk ve stresu, horko těžko něco najde v telefonu, hmatatelný papírek v autě je jistější. A hodí se, pokud bydlíš v příhraničí a jezdíš sem tam za hranice.

Jestli si nevíš rady, jestli máš nějaké asistence a v jakém jsou rozsahu, neboj se ozvat a podíváme se na to spolu.