Zpět na výpis
Jak si vybrat nejlepší pojišťovnu

Jak si vybrat nejlepší pojišťovnu

Výběr pojišťovny je důležitým krokem k uzavření pojistné smlouvy. Proč rychlá řešení nemusí být ta správná? Řekneme si v novém článku.
Markéta
8. 1. 2024

První týden nového roku je za námi, a s ním přichází i další článek na téma pojištění. Tentokrát se zaměříme na prostředí pojišťoven, kde je na výběr z nepřeberného množství a také možností. Jak se tedy rozhodnout, která pojišťovna je pro tebe ta nejlepší? To je otázka, na kterou se dneska podíváme.

Všichni známe situaci, kdy se pojišťovny předhánějí v poskytování nových a lepších výhod pro klienty. To však znamená, že nelze jednoznačně říci, která pojišťovna je v daném okamžiku nejlepší, protože za týden už to může být jinak.

Rozdíly mezi pojišťovnami nejsou jen v jejich produktech, ale i v politice a cílovém trhu. Například minulý rok jedna z pojišťoven lákala klienty rekordními slevami na pojištění nemovitostí včetně domácností. Po půl roce však tuto akci ukončila, protože dosáhla svého stanoveného cíle.

Co tedy dělat pro získání nejlepší nabídky v daném okamžiku? Neomezuj se na jednu pojišťovnu pouze proto, že ji má i Pepa od vedle. Základem je poptat více pojišťoven, a to právě vám mohu usnadnit.

Díky mé spolupráci s makléřskou společností, která je součástí Renomia Network, mohu poptat ty největší hráče na trhu v Čechách. Seznam pojišťoven najdete na stránce Pojištění

To, že je pojišťovna nejdražší, neznamená automaticky, že je i nejlepší. Tento rozšířený předsudek se nás všech drží již léta. Často máme tendenci předpokládat, že vyšší cena automaticky znamená vyšší kvalitu. Nicméně není to vždy pravda. Některé pojišťovny mohou nabízet výhodné akce nebo benefity pro stávající klienty. Tzv. propojištěnost je jedním z nástrojů, jak si pojišťovny udržují loajálnost klientů, a je důležité ji zohlednit při výběru. Proto se tě zeptám na prvním jednání, kde v současnosti své pojistky máš. Ať s tím také pracujeme.

V závěru bych ráda zdůraznila, že při výběru pojišťovny hraje roli více faktorů. I když špatná zkušenost nezmění pohled na pojišťovnu jednoduše, mějme na paměti, že máme možnost vybírat si dle svých preferencí a pocitu. Je lepší se několikrát poradit s makléřem a pečlivě vybrat, než se rozhodnout ve spěchu. 

Jakou zkušenost máš s výběrem pojišťovny ty? Napiš mi do komentáře pod příspěvkem na instagramu