Zpět na výpis
Výhody pojištění přes makléře

Výhody pojištění přes makléře

Lítá ti hlavou, proč řešit pojištění přes makléře a ne přímo v pojišťovně? Tak právě pro tebe je dnešní článek.
Markéta
15. 1. 2024

Pojišťovací makléř oproti pracovníkovi v pojišťovně má hlavní výhodu v tom, že je nezávislý. Nemusí ti poskytnou nabídku jen od jedné firmy, ale vybrat pojištění podle tvých parametrů mezi pojišťovnami, které má nasmlouvané. Co z toho plyne? Že to co jedna pojišťovna má ve výluce nebo za příplatek, druhá mít nemusí. Jak se říká, důvěřuj, ale prověřuj. 

Odbornost a nákupní moc, to je další bod k plusu pro makléře. Tím, že se musím orientovat v nabídkách více pojišťoven, se dostávám k více informacím a nástrojům, jak vyjednat lepší podmínky a nestandardní slevy nebo bonusy. V praxi to znamená, že někdy sleva startuje tam, kde pracovník pojišťovny končí. 

Úspora času a snadnější získání nabídek napříč pojišťovnami, to je důvod sám o sobě. Hlavně je v tom zahrnuta i kontrola parametrů a míst pojištění. Co ti budu povídat, denně se dívat do katastru nemovitostí a na výpisy z rejstříku, je nutností. Umíš si představit, že by si např. pojištění domu poptával/a jednotlivě po pojišťovnách? Ano, někde se již objevují srovnávače online, ale pozor na zadané parametry. Jako odstrašující příklad jsme zažili na firmě klientku, která si takto v dobré víře pojistila rodinný dům a při naší kontrole se zjistilo, že omylem měla pojištěný dům souseda. Štěstí, že se na to přišlo včas, než se stala nějaká škoda. Zde platí pravidlo, víc očí, víc vidí.  

Makléř zastupuje zájmy klienta, ne pojišťovny. To je možnost díky svobodě, kterou makléř má, protože není vázán na určitou pojišťovnu. Platí to nejen při sjednávání pojištění, ale také u řešení škod. Tady skutečně platí, že hlavní je slovo klienta. 

Sjednání pojištění nejen na pobočce. Tady musím poděkovat období, kdy jsme byli nuceni pracovat z domova a nemohli se volně pohybovat po ČR. Smlouvy nyní mohou vzniknout také úhradou pojištění, nebo digitálním podpisem. Osobně preferuji tuto novou formu, protože je efektivní a klienti mají možnost si ji klidně přečíst doma. Nicméně, osobní setkání má své kouzlo, a proto nevadí, když dorazím přímo k klientovi.

Závěrem bych chtěla říct, že být makléřem je sice náročné, ale výsledky, které vidím u vás klientů mi dělají radost. To bych přes jednu pojišťovnu nemohla zvládnout. Trh je otevřený možnostem, tak proč ho nevyužít.

Co si tom myslíš ty? Držíš se zajetých kolejí, nebo se nebráníš změnám? Napiš mi pod instagramový příspěvek.